Nog even en dan begint de zomertijd! In de nacht van 27 op 28 maart gaat de klok een uur vooruit. Dat lijkt misschien fijn, dat je kleintje om 06:00 uur wakker is ipv 05:00 uur, maar dit betekent ook dat jij een uur slaap mist! Hoe kun je hier het beste op voorbereiden?

Het duurt ongeveer een week voor iedereen om aan een uur tijdsverschil te wennen. Wennen gaat het beste in kleine stapjes.  Gebeurt dit niet, en moet je kleintje ineens naar een nieuw ritme toe, dan kan oververmoeidheid ontstaan. Start dus het beste 1,5 week van te voren met het voorbereiden op de zomertijd en het nieuwe ritme.

Voorbereiden op de zomertijd doe je door 1,5 week van te voren je kleintje iedere dag 5 minuten eerder op bed te leggen. Zo kom je uiteindelijk op het nieuwe ritme uit. Vervroeg niet alleen de slaaptijden maar alle activiteiten en maaltijden.  Gaat vooraf wennen niet? Dan achteraf! Als het maar in kleine stapjes gaat. Doe dit zelf ook! Ook jij mist straks een uur slaap.

Zorg ervoor dat de slaapkamer van je kleintje donker genoeg is. In de zomer is het ’s avonds langer licht en ’s ochtends eerder licht. Dit kan het inslapen en uitslapen lastig maken!

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *