kinderslaapcoach

Wie afgelopen week het nieuws heeft gevolgd, heeft het ongetwijfeld voorbij zien komen.
In de aflevering van Pointer is te zien dat men zich zorgen maakt over de toegenomen hoeveelheid Kinderslaapcoaches in Nederland de afgelopen tijd en dat de kwaliteit hiervan moeilijk te waarborgen is. Iedereen kan zich immers coach noemen.
Waar er een aantal jaar geleden nog maar een paar Kinderslaapcoaches waren, komen ze nu als paddenstoelen uit de grond.

Droomritme

Dit was mij al langere tijd opgevallen en vind ik ook zorgwekkend!

De Droomritme opleiding die ik heb gedaan is behoorlijk intensief en bevat zoveel meer onderwerpen dan alleen slapen. Op een holistische manier wordt het slaapprobleem belicht. Want voeding, de slaapomgeving, de bevalling, hechting, etc. Dit kan allemaal invloed hebben op slapen. 

De opleiding duurt een jaar en heb ik versneld in 7 maanden gevolgd.

Naast ervaringsdeskundige als moeder van een slecht slapende baby heb ik met mijn 9 jaar ervaring als Kinderverpleegkundige een gedegen achtergrond. Inmiddels heb ik meer dan 80 gezinnen aan meer slaap geholpen en durf daarmee ook te zeggen dat dit mij een goede slaapcoach maakt.

Ik denk zelf namelijk dat ervaringsdeskundige alleen niet genoeg is om een goede slaapcoach te worden.
Daarnaast vind ik het ook zorgwekkend dat er een opleiding bestaat waar je je na 60 studieuren(!) al slaapcoach mag noemen. Op deze manier wordt het worden van slaapcoach inderdaad toegankelijk voor iedereen zonder gedegen vooropleiding. En daarmee slaat het programma de spijker op zijn kop, dit is zeer zorgwekkend.

Tegen de ouders wil ik graag zeggen:
Doe je eigen onderzoek. Kijk naar de opleiding en achtergrond van de Slaapcoach waar je mee wilt werken. 

En daarmee wil ik niet zeggen ‘kies mij, kies mij!’. Want ik kies ook jou. Wanneer je mij benaderd om aan het slapen te werken kijk ik of er een klik is van beide kanten, of de verwachtingen reeël zijn en of ik jou dus kan helpen. Mijn doel is te allen tijden om weer de rust binnen het gezin te laten terugkeren. Op een duurzame manier. Het kost dus tijd om je kindje beter te laten slapen, maar ik beloof je dat dit met mijn begeleiding op een liefdevolle manier gebeurd. Voor een Quick fix ben je dus bij mij niet aan het juiste adres. 

Volg je gevoel bij het kiezen van een slaapcoach. Want een slaapcoach kan ZO enorm waardevol zijn, maar het is zo belangrijk om de goede te treffen. 

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *