Witte ruis, of ook bekend als White noise, is een monotoon en continue geluid, vergelijkbaar met bijvoorbeeld het geluid van een stofzuiger. Een baby heeft negen maanden lang ruis gehoord in de baarmoeder, namelijk het ruisende geluid van het bloed dat door de bloedbanen stroomt. 
White noise is dus een heel herkenbaar en geruststellend geluid voor je baby. Je kunt witte ruis gebruiken tijdens zowel de nachtslaap van de baby als tijdens de slaapjes overdag.

White noise voor een overprikkelde baby

Bij een overprikkelde baby kan witte ruis erg fijn zijn tijdens de slaapjes. Het geluid zorgt ervoor dat deze baby de wereld om zich heen gemakkelijker kunnen ‘uitschakelen’ en dat omgevingsgeluiden gemaskeerd worden. Plotseling harde geluiden hebben dan geen tot weinig invloed meer op de slaap van de baby.

Tips voor het gebruik van White noise

Een aantal tips voor het gebruik van White noise:

➡️ Zorg ervoor dat je het volume zo hard zet dat het klinkt als het volume van een stromende douche. Rond de 60 decibel is gangbaar.

➡️ Plaats het geluid niet te dicht bij het bedje.

➡️ Zorg er voor dat de ruis niet onderbroken wordt en dat het dus gedurende het hele slaapje aan blijft staan. Merkt je kindje tijdens een lichtere slaapfase dat de situatie veranderd is ten opzichte van de situatie tijdens het moment van in slaap vallen daarvoor, dan kan dat een trigger zijn om wakker te worden tijdens de lichte slaapfase. Dit voorkomt dat je kindje slaapcycli aan elkaar koppelt.

Maak jij gebruik van White noise?

Gebruik jij White Noise voor je kindje? Deel het hieronder!

#witteruis #whitenoise #slaapcoach #kinderslaapcoach #droomritmecoach #droomritme

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *